Kontaktirajte nas
Ured Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku
szbor.os{at}gmail.com
Uredovno radno vrijeme: prema prethodnoj najavi
Back

O nama

SKUPŠTINA STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U AKADEMSKOJ 2022./2023. GODINI

PREDSJEDNIŠTVO

Studentski zbor, kao Zakonom određeno izborno predstavničko tijelo studenata djeluje od 1997. godine te predstavlja sve studente u sustavu visokog obrazovanja kroz tri razine predstavništva (studentski zborovi sastavnica sveučilišta, studentski zborovi sveučilišta, Hrvatski studentski zbor).

Studentski zborovi sastavnica visokih učilišta u Hrvatskoj najniža su razina studentskog predstavništva koja predstavlja studente pojedine sastavnice (fakulteta/ sveučilišnih odjela/ akademija).

Predstavnici studentskih zborova sastavnica Sveučilišta u Osijeku tvore Studentski zbor Sveučilišta koji predstavlja i zastupa interese svih studenata Sveučilišta u Osijeku.

Najviša razina studentskog predstavništva je Hrvatski studentski zbor, krovno nacionalno predstavničko tijelo svih studenata u Republici Hrvatskoj, kojeg čine predstavnici svih studentskih zborova sveučilišta u Republici Hrvatskoj te predstavnik studenata veleučilišta i visokih škola.

Djelokrug rada i ovlasti razlikuju se s obzirom na tri razine studentskog predstavništva. Uloge su podijeljene s obzirom na opseg i potrebe zastupanja studentskih interesa na različitim razinama, pa tako studentski zbor sastavnice predlaže studentske predstavnike u stručno vijeće i druga tijela sastavnice, brine o sustavu studiranja i aktivnostima studenata te podržava projekte studenata I studentskih organizacija.

Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku predstavlja studente na razini Sveučilišta, predlaže Senatu imenovanje 5 studentskih predstavnika u Senat, jednog u Sveučilišni savjet te predlaže Senatu studente za članove ostalih tijela Sveučilišta i sveučilišnih ustanova: Odbora za statutarna i pravna pitanja, Odbora za financijsko poslovanje i proračun, Odbora za priznanja, Odbora za šport, tjelesnu i zdravstvenu kulturu, Odbora za unaprjeđivanje i osiguranje kvalitete visokog obrazovanja, Etičkog povjerenstva, Povjerenstva za Erasmus+ program mobilnosti, Povjerenstva za dodjelu studentskih stipendija i potpora redovitim studentima, Upravnog vijeća Studentskog centra u Osijeku, Upravnog vijeća Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek te u Vijeće Centra za unaprjeđenje i osiguranje kvalitete visokoga obrazovanja.

Na nacionalnoj razini, Hrvatski studentski zbor koji predstavlja svih oko 170 000 studenata, sudjeluje, predlaže i imenuje svoje predstavnike u sva povjerenstva i radne skupine Ministarstva znanost i obrazovanja koje se osnivaju s ciljem unaprjeđivanja i funkcioniranja sustava visokog obrazovanja i studentskog standarda. Također, Hrvatski studentski zbor predlaže ili imenuje predstavnike i u tijela Agencije za znanost i visoko obrazovanje, Rektorski zbor Republike Hrvatske i ostala tijela iz sustava visokog obrazovanja i studentskog standarda na razini RH.

SKUPŠTINA STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U AKADEMSKOJ 2021./2022. GODINI

Predstavnici područja znanosti

Studentski pravobranitelj

Antonela Večerić

Studentski pravobranitelj
Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera
u Osijeku
pravobranitelj.uniosijek@outlook.com
SKUPŠTINA STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U AKADEMSKOJ 2021./2022. GODINI

Predstavnici studenata poslijediplomskih studija

Mandat izabranih studentskih predstavnika u Studentskom zboru Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku traje dvije godine.
Aktualnom sazivu do 30.9.2023. godine.

SKUPŠTINA STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U AKADEMSKOJ 2021./2022. GODINI

Sastavnica
Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Tajnik Studentskog zbora

Stjepan Ćurčić

Tajnik Studentskog zbora (nije član Skupštine)

szbor.os(at)gmail.com

Imate pitanje?
Javite nam se.

STATUT

Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

PRAVILNIK

Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku o raspodjeli za financiranje studentskih programa

PRAVILNIK

Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za provedbu studentskih izbora

Ova web stranica pohranjuje kolačiće na vašem računalu. Pravila Privatnosti