Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera: Nismo postigli dogovor s GPP-om!

Ovim putem bitno je napomenuti da predstavnici studenata odnosno članovi Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku nisu postigli pozitivan dogovor s Upravom GPP-a oko smanjenja troškova karata javnog prijevoza. Ragovaralo se i s direktorom GPP-a, no, na žalost, neuspješno. Naime gospodin Šapina tvrdi kako tek svaki deseti student kupuje mjesečnu kartu te zbog toga oni trenutno ne mogu ići u korekciju cijena karata.

Malo je koja odluka osječkog GPP-a izazvala toliko kontroverzi kao korigiranje cijene voznih karata u veljači ove godine. 
Oko te vijesti su prosvjedovali studenti, radnici i umirovljenici ali i građani koji rijetko koriste vozila GPP-a. GPP-u se zamjeralo i to što je odluka o poskupljenju donesena u trenutku kada cijena goriva u svijetu drastično pada, a troškovi života u Hrvatskoj jednako tako drastično rastu.

GPP se obranio time da trenutne cijene nisu trajno rješenje. Naime, tada je dogovoreno razdoblje od tri mjeseca promatranja (veljača-travanj) tijekom kojeg će GPP pratiti broj putnika i ukupno ostvareni prihod.

Na temelju ostvarenih rezultata istraživanja Šapina je 19. lipnja 2015. odbacio pomisao na moguće smanjenje studentskih karata u uz obrazloženje da jako mali broj studenata kupuje kartu. 
Logično je ustvrditi da bi se broj prodanih mjesečnih karata za javni prijevoz povećao, ako bi im se cijena smanjila, no, eto potrebno je i vrijeme da Uprava GPP-a to shvati.