Studentski zbor i Brevisice zapjevali zajedno u humanitarne svrhe

U konferencijskoj dvorani Vikarijata, 19.12.2017. godine održan je humanitarni koncert pod nazivom „Od srca mog“ kao rezultat suradnje Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i vokalnog ansambla Brevis, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava i pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija.

Brevisice su, predvođene dirigenticom Antoanetom Radočaj Jerković te uz pratnju klavijaturista Davora Dedića, otpjevale svoj posljednji koncert prije Božića i još jednom opravdale izvrsnu reputaciju, ali i pokazale svoja velika srca održavrši ga u humanitarne svrhe. Iznimno smo ponosni na bivše i sadašnje članice Studentskog zbora Sveučilišta koje su aktivne u vokalnom ansamblu, ali i na našeg predsjednika Stjepana Ćurčića koji im se pridružio u nastupu i otpjevao stihove božićne pjesme Od srca mog.

Ovim putem zahvaljujemo svim ljudima dobrog srca koji su se pridružili ovoj humanitarnoj akciji, kao i djevojkama iz Vokalnog ansambla Brevis, te gospodinu dr. sc. Dragi Tukari koji nam je ustupio konferencijsku dvoranu Vikarijata na korištenje. Prikupljena sredstva bit će uplaćena sugrađanki Andrijani Kasapović oboljeloj od tumora na mozgu koji na žalost nije operabilan, a koja živi u teškim uvjetima te donirana Osnovnoj školi Ljudevita Gaja u Osijeku s ciljem pomoći pri radu na inkluziji djece s teškoćama u razvoju, odnosno djece s autizmom i invaliditetom.

O prodanim ulaznicama, prikupljenim sredstvima i dodjeli donacija naknadno ćemo obavijestiti javnost putem službene web stranici Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, te na facebook stranicama Vokalnog ansambla Brevis i Studentskog zbora Sveučilišta.