Stjepan Ćurčić (SZOS) izabran za predsjednika Hrvatskog studentskog zbora

Na izbornoj sjednici Hrvatskog studentskog zbora za akademsku godinu 2017./2018., koja je održana u Osijeku 18. studenoga 2017. godine, za predsjednika je izabran Stjepan Ćurčić, aktualni predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, a za njegovog zamjenika Nediljko Jerković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

„Iznimna je čast, ali i velika odgovornost predstavljati i zastupati interese više od 160 tisuća studenata u Republici Hrvatskoj. Svojim inicijativama i aktivnim radom pozicionirat ćemo Hrvatski studentski zbor kao jednog od glavnih dionika u donošenju ključnih odluka vezanih za visoko obrazovanje i studentski standard u Republici Hrvatskoj. Nekad se za studentska prava moralo boriti na ulicama, danas to radimo za pregovaračkim stolom, no cilj je isti – uvesti promjene, a studenti su bili i uvijek će biti nositelji pozitivnih promjena u društvu“, rekao je Stjepan Ćurčić, novoizabrani predsjednik Hrvatskog studentskog zbora.

U javnoj je raspravi trenutno Zakon o studentskom radu što je svakako jedan od najvećih uspjeha prethodnih saziva Hrvatskog studentskog zbora čije će finaliziranje i konačno donošenje biti jedan od prioriteta i ovog saziva. U planu i programu rada fokus je stavljen na izmjene zakona o studenskom zboru, predlaganje novog pravilnika o ostvarivanju prava na prehranu te aktivno sudjelovanje u pripremnim radnjama za donošenje izmijenjenog zakona o kvaliteti u visokom obrazovanju te sklapanju budućih programskih ugovora između ministarstva i visokih učilišta.

O novoizabranom sazivu Hrvatskog studentskog zbora očitovao se i prof.dr.sc. Vlado Guberac, Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ujedno i predsjedavajući Rektorskog zbora Republike Hrvatske: „Grad Osijek i osječko Sveučilište iznjedrili su nobelovce i brojne ugledne članove akademske zajednice u Republici Hrvatskoj, vjerujem da u suradnji sa studentima našeg Sveučilišta, ali i predstavnicima Hrvatskog studentskog zbora možemo unaprjeđivati sustav visokog obrazovanja. Iz navedenih razloga ponosan sam što je upravo Stjepan Ćurčić, kao student osječkog Sveučilišta, izabran za predsjednika Hrvatskog studentskog zbora.“

Sve informacije o radu Hrvatskog studentskog zbora moći će se pratiti putem službenih web stranica Hrvatskog studentskog zbora i Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, kao i na Facebook stranicama istih.

Ovim putem pozivamo sve studente da nam se jave sa svojim problemima, pohvalama, kritikama, prijedlozima kako unaprijediti bilo koji segment koji će studiranje na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj učiniti kvalitetnijim, zanimljivijim, konkurentnijim. Zajedno možemo stvari mijenjati na bolje, poruka je aktualnog saziva Hrvatskog studentskog zbora.