Prvi dan UFO-a uspješno održan unatoč kiši!

Jučer je u dvorištu Vege započet 12.-i po redu Urban Fest Osijek. Unatoč kišnom vremenu koje se trudilo pokvariti doživljaj posjetitelji se nisu dali preplašiti te su popratili prvi dan u velikom broju.

Zbog već navedenih loših vremenskih prilika došlo je do malih promjena u line up-u, te su nastupi bendva Balck Flame i Elevation Falls odgođeni za drug odnosno treći dan festivala što samo znači da će danas posjetitelje UFO-a zabaviti jedan bend više kao i sutra.

Kako kiša nije prestajala, tonske su se probe odužile te se u 21 sat na binu popeo Karlovački bend Eclipse of time. Kombinirajući engleski i hrvatski kao i balade i brže pjesme, rock i metal spjeli su privući pozornost tada još malobrojne publike te čak i natjerati neke od najhrabrijih da se približe pozornici u trenutcima kada je kiša slabije padala. Usprkos ne zahvalnoj vremenskoj situaciji koja ih je snašla momci iz Karlovca su energičnom svirkom uspješno otvorili ovogodišnji UFO.

UFO 2

Nakon kraće pauze uslijedio je nastup Slunjskog hard rock/heavy meal benda Whips & Chains. Momci iza sebe imaju snimljen album sa kojeg su izveli nekoliko pjesama ali su ostavili mjesta za poneki cover te su izvedbom Two minutes to midnight od Iron Maidena, Kill the king od Rainbowa te We are the champions od Queena naveli publiku da zaboravi na kišu koja je i dalje padala. Također, valja napomenuti kako je pjevač benda Nikola Božičević izuzetno dobro “skinuo” glasove i Ronalda Jamesa Dio-a i Brucea Dickinsona i za to svakako zaslužuje svaku pohvalu.

UFO 3

Nakon dva hard rock/ heavy metal benda na binu je došao Pulski Mortal Divinity. Svirajući metalcore, žanr koji nije previše zastupljen na našim prostorima uspjeli su zainteresirati čak i one skeptičnije “metalce”. Kombinirajući “clean” vokale sa „growlom“ donijeli su dašak modernog metalcore-a i melodic death-a u dvorište Vege. Zanimljiv je raspon glasa pjevača Dine Krivičića koji je pjevao na sve “metal” načine od visokih vriskova do niskih growlowa. Interesantna kombinacija uspjela je pridobiti čak i neke fanove Zabranjenog pušenja koji su čitav nastup kimali glavom s odobravanjem.

UFO 4

Poslastica večeri, prvi headliner ovogodišnjeg UFO-a , Zabranjeno pušenje započeli su sa svirkom točno na vrijeme, dvije minute nakon ponoći. Započinjući nastup sa pjesmom Pos’o,kuća,birtija nizali su hitove pred skoro ispunjenom Vegom. Iako je kiša i dalje padala bez prestanka atmosfera koja je vladala u publici bila je toliko uzavrela da se više nije moglo primijetiti koliko je vani loše vrijeme, a publika je čitav koncert pjevala zajedno sa Sejom . Kroz nešto više od sva sata svirke slušali smo stare i nove hitove poput Yugo 45, Karabaja, Možeš imat’ moje tijelo, Lijepa Alma, Kad Sena pleše itd. Može se reći da je dobra glazba jučer u dvorištu Vege uspjela ne samo usrećiti veliki broj ljudi već i otjerati kišu.

UFO vas očekuje i danas (subota) s odličnom glazbom te nas uz još odličnih demo bendova očekuje nastup Leta 3 i nadamo se kako će vremenske prilike ovoga puta biti na našoj strani.