NAJAVA: 6. Studentska roštiljada

Najveća studentska roštiljada u Republici Hrvatskoj nastavlja se u velikom stilu 17.svibnja 2018. godine u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Na šestoj po redu Studentskoj roštiljadi očekuje nas 2000 porcija roštilja, 160 natjecatelja podijeljenih u 40 natjecateljskih ekipa i pregršt dobre zabave.

Natjecateljski dio roštiljade počinje u 12:00 na velikoj livadi ispred Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, a završava u 18:00 proglašenjem pobjednika. Svojim kulinarskim savjetima natjecateljima će pomagati i Luka Nižetić, pobjednik prvog hrvatskog Celebrity Masterchef-a.

Za one koji nisu toliko vješti u pripremi roštilja Studentski zbor je priredio natjecanje u „IGRAMA BEZ GRANICA”. Prisutni posjetitelji će se tako moći natjecati u skakanju u vrećama i povlačenju užeta, a mesoljupci će se moći okušati u jednominutnom jedenju roštilja. Za najbolje natjecatelje osigurane su nagrade! Nakon roštiljade zabava ne prestaje, nego Vas očekuje veliki studentski party na istoj lokaciji. Ove godine okupljene će zabavljati Lyra Bend i Zabranjeno pušenje.

"Počelo je kao kreativna ideja dvojice studenata s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, a preraslo je u jedno od najvećih studentskih događanja u gradu na Dravi. Period studiranja nije samo učenje i polaganje ispita, već i sklapanje novih prijateljstava i umrežavanje, stoga nam je zadovoljstvo što već šestu godinu za redom organiziramo Studentsku roštiljadu koja okuplja više od četiri tisuće studenata. Sportske igre, natjecanje u roštiljanju i za kraj prigodni koncerti svakako su način da se studenti druže i opuste prije nadolazećih ispitnih rokova. Vidimo se i ove godine na studentskoj roštiljadi i #neksedimi!", poručio je u ime Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku predsjednik Stjepan Ćurčić.

Kao i ranijih godina podršku Studentskoj roštiljadi iskazali su Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, grad Osijek i Osječko-baranjska županija. Sponzori ovogodišnje Studentske roštiljade su: Pan, Coca-cola, Mesnice Ravlić, Mlinar i Campus cafe.

https://www.youtube.com/watch?v=r8kGTrqosoE&t=9s