Konstituirajuća sjednica SZOS

Po prvi put od formiranja studentskih zborova konstituirajuća sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koju saziva Rektor Sveučilišta održana je u prostorijama Studenskog zbora Sveučilišta. Sjednici su uz novoizabrane studentske predstavnike nazočili rektor Sveučilišta prof.dr.sc. Vlado Guberac te prorektor za nastavu i studente prof.dr.sc. Dražan Kozak.

„Kao studentske predstavnike i glas 18.000 studenata očekujem od vas ozbiljnost i odgovornost u radu za vrijeme mandata na koji ste izabrani, kao i broje konstruktivne prijedloge koji će za cilj imati unaprjeđenje studiranja na Sveučilištu. Zadovoljstvo studenata, ali i kvaliteta studiranja na Sveučilištu bit će u fokusu rada kako mene osobno, tako i mojih najbližih suradnika. Budite glasni, ali konstruktivni“ – poručio je Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku prof.dr.sc. Vlado Guberac u svom uvodnom govoru na konstituirajućoj sjednici.

Nakon podnošenja izvještaja o radu Studenskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku za akademsku godinu 2016./2017. te predlaganja plana i programa rada za razdoblje 2017. – 2019., za predsjednika Studenskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku jednoglasno je izabran Stjepan Ćurčić, student Ekonomskog fakulteta.

„Sretan sam što se Studentski zbor Sveučilišta napokon konstituirao i što sam dobio povjerenje nove Skupštine za nastavak rada na poboljšanju uvjeta studiranja na Sveučilištu. Iznimno mi je drago što je Rektor Sveučilišta prof.dr.sc. Vlado Guberac kao predsjedavatelj konstituirajuće sjednice prihvatio prijedlog da se sjednica održi u Uredu Studentskog zbora Sveučilišta. Uz Rektora sjednici se pridružio i prorektor za nastavu i studente prof.dr.sc. Dražan Kozak. Navedeno je pokazatelj da nova Uprava Sveučilišta ima volje sjesti sa studentima za isti stol s ciljem pronalaska rješenja kako za postojeće probleme, tako i za unaprijeđivanje studiranja na Sveučilištu. Nadam se da ćemo ovaj partnerski odnos nastaviti graditi i da ćemo zajedničkim snagama učiniti studiranje na našem Sveučilištu još kvalitetnijim. Sve studente pozivam da nam se jave sa svojim prijedlozima, kritikama, problemima, ali i inicijativama. Zajedno ćemo biti nositelji promjena“ – rekao je Stjepan Ćurčić, novoizabrani predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Zamjenikom predsjednika imenovan je Vinko Vidmar, student Umjetničke akademije. Matija Fenrich, student Medicinskog fakulteta, imenovan je potpredsjednikom za nastavu i studente, Ivan Šarić, student Poljoprivrednog fakulteta, imenovan je potpredsjednikom za projekte i međunarodnu suradnju, a studentica Ekonomskog fakulteta, Tamara Jakšić, imenovana je potpredsjednicom za marketing i odnose s medijima.

Uz Stjepana Ćurčića koji je član po funkciji predsjednika, u Senat Sveučilišta kao predstavnici studenata imenovani su Ana Petrović i Magdalena Kraljičak.

Aktualnu Skupštinu Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku čini ukupno 29 studenata, od čega je 18 predstavnika studentskih zborova sastavnica, te 11 studenata koji su izabrani sa sveučilišnih lista. Članovi Skupštine u ovom sazivu su kako slijedi: Tamara Jakšić (EFOS), Ivica Džambo (FERIT), Ena Macanga (FDMZ), Igor Ilić (FOOZOS), Filip Debić (FFOS), Oliver Romić (GFOS), Florijan Ivan Tutiš (KBF), Matija Fenrich (MEFOS), Nikola Jurišić (Odjel za biologiju), Vanja Dušić (Odjel za fiziku), Pavo Živković (Odjel za kemiju), Hrvoje Periša (Odjel za kulturologiju), Nikola Prološčić (Odjel za matematiku), Ivan Šarić (PFOS), Hrvoje Miloglav (PRAVOS), Ivana Anić (PTF), Antun Videković (SFSB), Vinko Vidmar (UAOS), Stjepan Ćurčić (društvene znanosti), Matteo Rakitić (društvene znanosti), Kristina Roso (društvene znanosti), Magdalena Kraljičak (biotehničke znanosti, biomedicina i zdravstvo), Ana Petrović (biotehničke znanosti, biomedicina i zdravstvo), Lea Milić (prirodne znanosti), Nikola Volarić (poslijediplomski studij), Ela Mandarić (tehničke znanosti), Milan Opačak (tehničke znanosti), Tamara Mazur (humanističke znanosti), Filip Živaljić (interdisciplinarno i umjetničko područje znanosti).

Mandat novoizabranih članova Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku traje dvije godine.