2. redovna sjednica Skupštine SZOS

Na drugoj redovnoj sjednici Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koja je održana 21. prosinca 2017. godine odlučivalo se puštanju u javnu raspravu Nacrta prijedloga Pravilnika o stegovnoj odgovornosti studenata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te je donesena odluka o imenovanju studentskog pravobranitelja Sveučilišta. Uz navedeno izvještaje o radu u proteklom razdoblju podnijeli su potpredsjednici za nastavu i studente, te projekte i međunarodnu suradnju, kao i predstavnik studenata u Upravnom vijeću GISKO.

Nacrt prijedloga Pravilnika o stegovnoj odgovornosti studenata Sveučilišta Josipa u javnu raspravu pušta se s danom 22. prosincem 2017. godine. Javna rasprava bit će otvorena do 15. siječnja 2018. godine. Cijeli pravilnik dostupan je na linku, a sve svoje komentare, pohvale, kritike i prijedloge izmjena možete nam dostaviti na szbor.os@gmail.com s naznakom „Javna rasprava - Pravilnik o stegovnoj odgovornosti studenata“.

Za studentsku pravobraniteljicu Sveučilišta za akademsku godinu 2017./2018. Imenovana je kolegica Marina Čović, studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku. Više o kolegici moći ćete pročitati uskoro upravo na web stranici.

Potpredsjednik za nastavu i studente izvjestio je Skupštinu o radnom sastanku s pravobraniteljima sastavnica te o koracima poduzetima u izradi prijedloga izmjena i dopuna Pravilnika o stipendiranju te Pravilnika o studijima i studiranju na Sveučilištu. Također plan je u suradnji s novoizabranom pravobraniteljicom Sveučilišta i pravobraniteljima sastavnica izraditi repozitorij slučajeva koji se pojavljuju kao studentski problemi na različitim sastavnicama.

Potpredsjednik za projekte i međunarodnu suradnju izvjestio je Skupštinu o radnom sastanku s predstavnicima udruga i studentskih zborova te o naporima koji su poduzeti s ciljem prikupljanja ideja i redefiniranjem Pravilnika o dodjeli sredstava na natječaju Studentskog zbora Sveučilišta za studentske programe. Također obavijestio je Skupštinu da je na web stranici objavljena anketa o projektima koje bi studenti voljeli da Studentski zbor Sveučilišta organizira.

Sjednicu smo zaključili uputivši lijepe želje za nadolazeće blagdansko razdoblje.