Psihološko savjetovalište UNIOS

PSIHOLOŠKO SAVJETOVALIŠTE ZA STUDENTE

Svatko će se složiti da je studiranje razdoblje puno novih i lijepih iskustava. Međutim, ono predstavlja i period u kojem se susrećemo s velikim životnim promjenama i izazovima. Svaka promjena, koliko god ona bila dobrodošla, predstavlja stres jer zahtijeva prilagodbu na drukčije okolnosti. Hoćemo li se uspješno prilagoditi novim okolnostima ili ne, velikim dijelom ovisi o psihološkim (motivacija, samopouzdanje, ustrajnost i sl.), a ne samo intelektualnim faktorima.

Poteškoće prilagodbe na studentski život, problemi s koncentracijom i učenjem, depresija, osjećaj beznađa, nerazumijevanje i manjak podrške od okoline, konstantan osjećaj zabrinutosti, ljubavni problemi, želja za odustajanjem od faksa - samo su neki od problema s kojima se osječki studenti svakodnevno susreću, ali i obraćaju u Savjetovalište.

Osnovani smo 2007. godine na razini Filozofskog fakulteta u Osijeku, a od akademske godine 2016./17. djelatnost nam je službeno proširena na cijelo Sveučilište. Cilj nam je pružiti studentima pomoć u svladavanju akademskih, ali i osobnih poteškoća s ciljem poboljšanja kvalitete života i povećanja efikasnosti studiranja.

U Psihološkom savjetovalištu sa studentima provodimo sljedeće aktivnosti:

Individualno savjetovanje, gdje zajedničkim snagama rješavamo probleme i razvijamo vještine psihološkog, socijalnog, emocionalnog i akademskog funkcioniranja.

Grupni tretmani koji se u dogovoru sa studentima organiziraju kad se javi više studenata sa zajedničkim problemom.

Radionice za studente usmjerene su na razvoj osobnih potencijala, a organiziraju se jednom mjesečno. Dosad su održane radionice na temu komunikacijskih vještina, samopouzdanja, emocionalne inteligencije i ljubavi, motivacije, organizacije vremena itd.

Svojim radom i djelovanjem želimo osvijestiti studente da razgovor sa psihologom nije znak „ludosti“ niti slabog karaktera nego nužna sastavnica suvremenog načina života. Savjetovanje je besplatno i dostupno za sve studente Sveučilišta u Osijeku. Privatnost i povjerljivost podataka je zajamčena.

Termin možete dogovoriti e-mailom na adresu savjetovaliste@unios.hr. Nalazimo se na adresi Cara Hadrijana 10c (sveučilišni kampus).

Za dodatne informacije o radu Savjetovališta, posjetite nas na našoj web stranici http://www.unios.hr/studenti/psiholosko-savjetovaliste/o-nama/, a za obavijesti o nadolazećim radionicama pratite nas na našoj FB stranici: https://www.facebook.com/psunios/