Matej Markotić novi studentski pravobranitelj

Drage kolegice i kolege,

moje ime je Matej Markotić (24.04.1993, Osijek), student sam 3. godine preddiplomskog stručnog studija na Građevinskom fakultetu u Osijeku i odnedavno Vaš novi pravobranitelj na razini Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Iako sam se kroz školovanje opredijelio za građevinu, oduvijek me zanimalo pravo, kao i pitanje zastupanja studentskih interesa. Sve je počelo aktivnim sudjelovanjem u radu Studentskog zbora, gdje sam aktivan sve do danas. u prvom mandatu od 2012. godine kao zamjenik člana, te sada kao trenutni potpredsjednik Studentskog zbora Građevinskog fakulteta u Osijeku.

Na odluku da se kandidiram za pravobranitelja navela me relativna neinformiranost studenata o svojim pravima koju upravo fakulteti često iskorištavaju. Ono što ću se truditi napraviti u svom mandatu je stvoriti sinergiju među pravobraniteljima svih sastavnica Sveučilišta kako bismo zajedničkim snagama mogli informirati studente o pravima i obvezama, ali i rješavati probleme kako studenata pojedinaca, tako i cijele studentske populacije na razini Sveučilišta. U suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta, studentskim zborovima sastavnica, te studentskim pravobraniteljima apelirat ću na ispravak svih uočenih nepravilnosti i nekorektnosti koje utječu ili bi mogle utjecati na kvalitetu studiranja naših studenata te ću biti otvoren za sva pitanja i prijedloge.

Kontaktirati me možete na mail pravobraniteljos@gmail.com, a ja ću se potruditi odgovoriti u najkraćem roku. Anonimnost svih koji mi se jave je zajamčena.

S poštovanjem, Matej Markotić